Dagplejen

Jeg har valgt at blive privat dagplejemor fordi jeg ikke kunne lade være. De små børn giver mig så meget livskvalitet og kærlighed, ligesom jeg føler et stort ansvar for at få små børn rigtigt fra start. Vi omsorgspersoner har en stor opgave foran os, som vi skal værne om og hele tiden blive bedre til at udføre. Jeg gør mig umage og arbejder nysgerrigt og fordybet med børn – jeg ser dem, anerkender dem, følger deres initiativer og lader dem vokse med den guidning de hver især har behov for. Ingen børn er ens og jeg har kompetencer til at se børn, hvor de er og til at støtte dem i en god udvikling.

Hverdagen

De små børn hos mig skal lege, lære, vokse, hygge sig og blive klar og trygge ved den fremtid, der venter dem lige rundt om hjørnet. Børnene skal finde styrke i sig selv, de ting de kan og det de gør – lære at sige pyt og rejse sig igen.

Tumlingelivet er så hurtigt ovre, så jeg synes, det er vigtigt, at de små får de aller bedste muligheder for at være rustede og selvstændige små børn, når de træder ind i børnehaven. De skal have en stærk tro på sig selv og have redskaberne til at klare sig. Med min kærlige omsorg og høje grad af faglighed kan jeg give dem den bedste fundament til at gro sig klar til det, der venter. I et tæt samarbejde med jer forældre, skaber jeg den bedste hverdag for de små tumlinger i Grobund.

På gulvet

Når jeres barn er hos mig, vil jeg ofte være at finde på gulvet sammen med børnene, når de leger. Det er vigtigt for mig ikke at være “ugens gæst”, men give børnene kontakt, nærhed og opmærksomhed – hvor de er. Jeg vil tage aktivt medlemsskab i gruppen, da det giver mig adgang til at være i fordybelse og leg sammen med dem.

Jeg arbejder med læreplaner (se mere under “Læreplaner”) og vil derfor i hverdagen naturligvis observere børnene, for at holde øje med deres trivsel, sociale kompetencer og deres motoriske færdigheder. Det er i dén forbindelse også vigtigt for mig ofte at være på gulvet med børnene, så jeg kan observere dem i øjenhøjde. Er børnene vant til at jeg deltager, så vil det også skabe mulighed for mig at have en leg kørende med et enkelt barn ad gangen og dermed skabe en-til-en samvær med jeres barn.

Børnene vil blive inddraget i små naturlige alderssvarende hverdagsopgaver – som på en sommerdag at vaske legetøj i en balje på terrassen eller bage boller til eftermiddagsmaden. Det skal være sjovt at være barn i Grobund.

Forældresamarbejde

Jeg forventer et tillidsfuldt, ærligt og åbent samarbejde med forældrene til de børn der er hos mig. Vi skal have et rigtig godt samarbejde om at skabe den bedste hverdag for jeres barn. Jeg vil vægte dialogen højt og har en forventning om et godt og tæt informationsrigt samarbejde.

Som privat dagplejer for jeres barn, er jeg så heldig at få en stor del af jeres børns vågne timer, hvorfor det er vigtigt for mig, at jeg har et rigtig godt samarbejde med jer forældre. Jeg vil vægte vores dialog højt og har en stor forventning om en godt informationsrigt samarbejde. Både i gode og svære tider. 

Der vil udover Barnets mappe være en informationstavle hjemme hos os. Her forventer jeg at I skriver, hvornår I afleverer/henter jeres barn. Dette er med til at jeg kan skabe den mest strukturerede dag for jeres børn, planlægge ture ud af huset og tage hensyn til jer, hvis I har nogle særlige behov som vi kan/skal planlægge ud fra på enkelte dage.

Jeg vil ligeledes benytte informationstavlen til at skrive jeres børns sovetider på, så I har en mulighed for at skabe en overblik og dermed også vil få nemmere ved at følge denne rytme hjemme hos jer. Se mere under “Søvn”.

Om Grobund

Privat Dagpleje i Hasseris, hvor jeg arbejder med en anerkendende og kærlig tilgang til jeres barn.

Åbningstider

Man-tors: 07:45 - 16:15
Fredag: 07:45 - 15:00

Kontakt

Brombærvej 5, 9000 Aalborg
Telefon: 41 61 50 10
E-mail: kontakt@grobund.dk

© 2018-2020